Visioner blir verkligheter!

Hej vad det går! Vi har gått och köpt en egen gård här på orten. Ja, ni läste rätt! I tolv år har vi bedrivit vår egen ridskoleverksamhet på hyrd anläggning. Vi har ett fint läge, trevligt stall, underbara hagar – men endast en ridbana (inget ridhus och inga möjligheter att bygga ett sådant, på grund av just hyrd mark). Nu öppnar sig enorma möjligheter! Det kommer att bli otroligt mycket arbete förstås, men arbete är inget vi räds. I sommar påbörjar vi detta! Det blir en otroligt spännande resa! Bara det att ena våra perspektiv, jag och min man – det kan bli spännande! Han med sitt byggperspektiv och jag med mina visioner och mitt pedagogiska perspektiv!  🙂 Vilken utmaning!

I övrigt är resten av våren alldeles fullmatad med roligheter. Först och främst med vår egen ridskolas aktiviteter förstås. Det är säkert likadant hos er! Vi har dressyrprogramridning, banhoppningsdagar och ryttarmärkestagningar – bland mycket annat.

Denna veckas lektionstema på ridskolan är ”tjuvträning” på den bana som kommer att ställas upp på våra banhoppningsdagar 10-11 maj. Vi har lärt oss med åren att detta med ”tjuvträning” verkligen är något som ökar tillgängligheten – om man vet vad som väntar är det mycket större sannolikhet att man vågar anmäla sig (sitt barn). Vi uppmuntrar alla ridskoleelever att vara med och vid ett sådant arrangemang arbetar vi extra mycket för att verkställa vår filosofi; Helheten (vägarna) ska fungera för alla och delarna (hindren) anpassas efter nivå! Hos oss kan treåringar på shetlandsponnyer hoppa bana och få rosett!

lördag2
Tjuvträning inför banhoppningsdagar!

Sedan ska jag också ut på en del roliga uppdrag och förmedla ridskolepedagogik! Först ut är studiebesöket med de ridlärare som deltog på fortbildningsdagen arrangerad av Södermanlands och Västmanlands Ridsportförbund – de ska komma till mig och titta på min ridskoleverksamhet. Sedan ska jag föreläsa för hippologprogrammets år 2 och 3 på Ridskolan Strömsholm i slutet av maj. Och därefter åker jag en heldag till Ronneby för att hålla utbildningsdag arrangerad av Blekinge Ridsportförbund Det ska bli väldigt roligt!

Däremellan ska terminens sista studieuppgifter för universitetets räkning lämnas in. Jag ska skriva en inlämningsuppgift för kursen mobbning och sociala processer (som för övrigt är en av de bästa kurser jag läst under mina tolv år på universitetet!) Jag har också ett par observationer kvar att göra inför den kvalitativa rapporten i metodkursen. Den kvantitativa med enkäterna är i princip klar – den ska bara sammanfattas lite snyggt. Och det roligaste jobbet; PM:et inför magisteruppsatsen är redan klart! PM:et ska granskas på ett seminarium i slutet av maj  – och godkännas förstås – innan jag kan börja skriva uppsatsen! Som jag längtar efter det!

Nu önskar jag er en fin Valborgsmässoafton!