Dagens kuggfråga?

”Anpassar ni ridningen hos er till yngre barn?”

Klurig fråga! Mitt svar är att vi anpassar inte något alls mot det bakgrund av det faktum att det är yngre barn som rider. Vi anpassar däremot alltid efter behov och individ. Det utgör två helt olika innebörder. Och faktiskt kanske en alldeles utmärkt beskrivning av kärnan i vår verksamhet!

Om du läser beskrivningen ovan lite snabbt kan du kanske lockas att tänka att det ju är samma sak? Anpassningar efter behov och individ för en ryttare i yngre ålder kan resultera i att det tycks som att anpassningen är gjord på grund av ålder. Mycket lätt hänt! Men utifrån det perspektiv jag och vi här hos oss arbetar är det inte så.

I själva verket är det precis denna beskrivning som kan visa den viktiga skillnaden mellan det tidigare rådande utvecklingspsykologiska inflytandet på pedagogiken – i jämförelse med det nu inom forskningen rådande socialkonstruktionistiska. Det är två olika ingångar som visserligen skulle kunna ge ett liknande resultat – men som inte alls alltid gör det! 

Dessa två olika sätt att förhålla sig pratar vi mer om i min halvdagsutbildning ”Yngre barn på ridskola” och till viss del också i heldagsutbildningen ”Pedagogisk ridskola – ridskoleverksamhet ur ett utbildningsvetenskapligt perspektiv”.

Vad har du för tankar om detta?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.