Ridlärarträff, inriktning små barn!

På mitt ”arbetsbord” samlas förutom ridskolans papper också alltid en stor mängd böcker/studielitteratur och studiepapper/uppsatser/uppgifter. Jag är ständigt på gång med någonting; En idé jag fått, några tankar jag vill knyta ihop eller något nytt som jag känner att jag vill utveckla framöver.

Det är inte så konstigt då kanske att min starkaste drivkraft enligt personlighetstestet är teoretisk. Det stämmer faktiskt väldigt bra! Jag letar alltid efter ny kunskap, kunskap från olika områden att sammanfoga, att hitta nya vägar till att göra kunskap tillgänglig för fler, och att dela med mig av det jag kommer fram till. Mitt särskilda favoritområde är – som ni säkert redan vet – ridundervisning för små barn.

Just nu filar jag på ett litet häfte om pedagogisk rid- och teoriundervisning för de allra yngsta eleverna på ridskolan. Kanske blir det en bok också framöver?

Jag har fått en fråga från Södermanlands/Västmanlands Ridsportförbund om att på en ridlärarträff till våren komma och prata lite kring just rid- och teoriundervisning för de allra yngsta eleverna på ridskolan. Jag tänker då dels ur ett allmänt pedagogiskt perspektiv och dels hur vi praktiskt gör hos oss.

Jag tyckte det lät väldigt inspirerande och roligt, att få dela med mig av mitt område så jag hoppas att vi kommer att få till en tid som passar till våren.

Välkomna! 🙂

dator