Fullt upp!

Jösses, förlåt mig bloggen för min frånvaro! Dagarna och veckorna har rusat i rasande fart – men jag har haft fantastiskt roligt på vägen. Jag har nämligen fått äran att vara ute i verkligheten i olika städer, olika distrikt och olika delar av landet för att prata om konceptet Ridskolepedagogik. Jag är faktiskt helt överväldigad av den uppslutning jag mött och den glädje och inspiration ni alla bidrar med. Det känns verkligen som att vi är på väg att utföra stordåd på ridskolan nu!

Nu ska vi ta en liten snabbresumé;

Den 10 oktober var jag på Strömsholm för att hålla en inspirationsföreläsning om ridlektionsplanering i samband med en ridlärarlunch arrangerad av Södermanlands och Västmanlands Ridsportförbund. Till detta gäng sällade sig också ett tiotal hippologprogramstuderande. Sammanlagt var där omkring 30 personer. Superkul och alldeles extra kul att få hänga i de lektionssalar där jag en gång bestämde mig för att göra just detta, nämligen i Röda Ridhuset på Strömsholm.

Veckan därpå, 17 oktober, gick resan mot Stockholm och Solvalla Konferens där 35 ridlärare från olika ridskolor i Stockholm samlades för en heldag fortbildning i ämnet Pedagogisk Ridskola arrangerad av Stockholms Läns Ridsportförbund. Också det en fantastiskt inspirerande dag med många infallsvinklar och tankar kring ämnet ridskolepedagogik.

Solvalla1

Till samma ställe ska jag faktiskt tillbaka igen 12 november då de hade anmälningsstopp vid 35 deltagare och istället öppnade upp för ytterligare en dag. Det ska bli så kul att få göra om det! Det går fortfarande att anmäla sig till detta!

En knapp vecka senare, den 23 oktober, satte jag mig på tåget mot Borås och en workshop/fortbildningsdag med ungefär samma upplägg arrangerat av Sisu Västergötland. Vi höll till på Scandic Plaza och – håll i er nu – hela 50 deltagare var på plats från ridskolor runt om i Västergötland! Jag får nypa mig i armen emellanåt för att faktiskt ta in detta! Med fantastisk feedback och önskemål om uppföljande besök på flera av de olika deltagande ridskolorna styrde jag resan hemåt efter en underbar heldag.

Borås1
Foto: Sisu Västergötland

Jag har sagt det förr och det kan inte sägas nog många gånger; Jag är så otroligt tacksam över att ni ger mig detta förtroende och denna uppgift! Att ni tar er an dessa dagar med öppet sinne, egna infallsvinklar och en stor portion glädje och engagemang. TUSEN TACK till er alla inblandade – ingen nämnd, ingen glömd!

Nästa anhalt är Strömsholm igen nästa vecka. Då blir det en förmiddag med SRL2 i deras pedagogikkurs. Det ser jag mycket fram emot förstås! Sedan blir det Stockholm igen, Sundsvall. Östersund, Småland och Örebro under senhösten. Emellan besöken händer det som vanligt mycket på ridskolan och anläggningen hemma, och jag skriver på min magisteruppsats om små barn på ridskola.

Lyckliga lyckliga jag som får göra just detta i livet!

Vad har du för tankar om detta?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.