Enkätönskan och flow!

Just nu är jag i full färd med att korrekturläsa den enkät jag snart kommer att skicka ut till ett slumpmässigt utvalda av landets till SvRF anslutna ridskolor.

Enkäten är en del av en uppgift i den metodkurs jag just nu läser på masterprogrammet i utbildningsvetenskap via Linköpings Universitet. Metodkursens två slutuppgifter kan också användas som förstudier till den kommande magisteruppsatsen, ett upplägg jag valt att följa! Därför skulle jag bli väldigt glad om du som kommer att öppna ett mail med denna enkät på din ridskola inom kort – lägger några minuter på att svara och skicka in den!

Enkäten har endast fyra frågor och det tar inte lång tid att besvara dem. Stort TACK på förhand!

enkät

Utöver min enkät-önskan vill jag också berätta att livet är lite extra härligt just nu. Det kalls ”flow” tror jag minsann!

Jag har efter tolv år med mig själv i (på sista tiden alltför) många roller i mitt företag valt att göra en omorganisation. Det är möjligt för det första förstås för att jag äntligen hittat rätt person. För det andra för att företaget ständigt växer och för det tredje för att jag upplever så fin respons på Ridskolepedagogik.

Allt liksom sammanfaller så perfekt, så där som ett pussel där alla bitar äntligen passar – eller två brädskivor som ligger exakt kant i kant 🙂 Jag har alltså lyft ut (upp) mig själv och lyft in min högra hand i mitt ställe – Amelie är utbildad SRL 2, hon vet också hur jag tänker och hur jag vill att min ridskola ska ta sig ut i verkligheten. Ledarskap är att låta andra leda och växa. Det vill jag att mitt företag ska stå för! Jag har tidigare skrivit ett inlägg om ledarteorierna X och Y som jag varje dag försöker att efterleva i praktiken – läs det gärna igen!

För att lyfta mig själv från en del av rollerna – och istället betala en annan person för att ta dem – har jag valt att till 75% satsa på mina studier. Jag har slutspurten kvar på masterprogrammet, har snart läst klart alla ”ämneskurser” och har magisteruppsatsen samt masteruppsatsen kvar.

Jag har i alla år studerat ”vid sidan om” och för det mesta utan studiemedel. Nu har jag valt att ge mig själv en tid av fokus på just studier. I och med detta finns det heller inte några stora krav på att Ridskolepedagogik ska betala sig på direkten. Men jag finns tillgänglig på ett helt annat vis. Och tillgängligheten ger tillfällena, har jag märkt!

Jag har redan fått flera spännande förfrågningar från olika håll, jag ska på en del möten framöver och jag känner på mig att det kan bli något väldigt bra av det här i längden.

Men jag stressar inte. Jag tror på att en stabil och seriös verksamhet växer fram. Själv läser jag hellre om vad en verksamhet har gjort än vad den ska göra i framtiden – och det är också mitt eget förhållningssätt som företagare.

Jag finns här, jag lär alltid in så mycket jag bara kan – och jag lär gärna ut om ni frågar!

 


PS. Jag kommer att fortsätta att ha en del av veckans ridlektioner på min ridskola förstås. Båda bitarna är fortsatt lika viktiga för mig; teori och praktik går alltid hand i hand och det är kombinationen som är min största drivkraft – det är den som blir Ridskolepedagogik.