Äran att bidra till framtiden!

I december hade jag – som ni nog minns – med mig Johanna (en APL-elev från REAL-gymnasiet) både på externt föreläsningsuppdrag, vid köksbordet där jag oftast sköter både det ”entreprenöriga” och det administrativa – och ute på ponnyridskolan (där hon mest hängde med min nytillsatta ridskolechef Amelie). Johannas slutuppgift efter veckan var att skriva en liten sammanfattning om hur hon upplevt sina dagar och vad hon tar med sig in i sitt framtida entreprenörsliv. Jag fick ta del av texten och den vill jag gärna dela med mig av här – det förstår ni nog när ni läser den!


Praktikantens sista ord!

Under endast en vecka så hade jag APL hos Maria, superentreprenören. Innan jag åkte hemifrån tidigt på måndagsmorgonen så visste jag inte vad jag hade att vänta. Jag hoppades på en trevlig tjej som hade fötterna på jorden som inte hade intresse i att göra min APL till ett levande helvete. Och vilken tur jag hade! Jag fick världens trevligaste APL ledare som gav mig en riktig inblick i hur entreprenörslivet kan se ut samt pussa på en och annan shettismule.

Jag fick under veckan följa med till Örebro där Maria skulle hålla en föreläsning om Små Barn På Ridskola. Jag fick vara med som assistens före, under och efter ridlektioner där jag blev en favorit hos vissa elever. Jag fick rida Julia, Marias egen ridhäst och så fick jag tömköra Judith inför Ridskole-SM på Strömsholm. Samt göra iordning Rednex (en av mina favoriter) inför en photoshoot till Marias hemsida. Utöver allt det här roliga så har jag självklart fått arbeta med stalltjänst men även det har varit så roligt för att jag fick tid att lära känna Amelie.

Att få följa med Maria som är en sådan positiv och drivande person har varit så lärorikt. Att faktiskt få se hur en barndomsdröm kan bli sann med hjälp av fantasi och hårt arbete. Efter endast en vecka hos Maria så är jag ännu mer säker nu på att jag vill bygga ett eget företag efter studenten. Och jag vet garanterat vem jag kommer fråga om hjälp, min nya Idol, superentreprenören.

                                                                                                                                  Johanna – Praktikanten

Det är ju så fantastiskt roligt att få äran att vara med och bidra till framtiden genom ungdomarna! Jag brukar försöka ta sådana uppdrag när tillfälle ges, när målsättningen hos samarbetspartnern är formulerad och individen ifråga har ett stort eget driv! Jag vill kunna ge något bra, och det är viktigt med personkemi och gemensamt intresse för det som ska ske.

Ett sådant litet ”projekt” jag har pågående är en elev som bokat ett specialkoncept över tre månaders tid – med målsättningen antagningsprov till en eftertraktad gymnasieutbildning. Konceptet är en special-nisch som jag har under utveckling, det innefattar både ridning och annat. Jag lovar att berätta mer om det!

Att pedagogiskt lotsa framtidens ryttare i rätt riktning är helt fantastiskt – och att därtill lotsa framtidens pedagogiska ledare för (rid)utbildning toppar nog närapå allt!

Vad har du för tankar om detta?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.