Rita din dröm-ridövning!

Vi erbjuder ibland något vi kallar ”veckans pyssel” vilket brukar vara mycket uppskattat! Vi lägger då fram det material som behövs i teorirummet tillsammans med instruktioner. Instruktioner och bild lägger vi sedan också ut i våra sociala medier.

Just nu pågår veckans pyssel: Rita din dröm-ridövning!

Förutom att det är en riktigt rolig och kreativ syssla både individuellt och/eller tillsammans, så är den vetenskapliga anknytningen tydlig: Vi strävar efter att närma oss barnens perspektiv på ridlektioner! 

Som ridlärare kan du arbeta utifrån ett barnperspektiv (dina avsikter att göra det bästa för barnen) på två vis: Du kan göra det med eller utan att inkludera barns egna perspektiv. Vi har gjort ställningstagandet hos oss att så långt det är möjligt försöka att inkludera barnens egna perspektiv i vårt barnperspektiv på ridundervisning för barn. 

Detta mot bakgrund av att vi vill vara så väl förankrade i den aktuella utbildningsvetenskapen som det bara är möjligt, och den moderna barndomssociologin förespråkar att bedriva både forskning och utbildning gällande barn, inte bara om och för barn – utan också just MED barn!

På vilka fler vis skulle man kunna inkludera barnens egna perspektiv i sitt barnperspektiv på ridskolan? Det skulle kunna vara veckans pyssel för alla ridlärare att reflektera över! 

 

Vad har du för tankar om detta?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.