Spridning!

I fredags var jag på Ridsportens Hus, Strömsholm och pratade om pedagogisk ridskoleverksamhet med inriktning mot mitt specialområde små barn på ridskola.

I och med att jag är precis i uppstarten av att sprida Ridskolepedagogik var detta mitt allra första officiella tillfälle till att inspirera i egen hög person. Jag är (ännu) inte en van föreläsare, mer än att jag arbetat med rid- och teoriundervisning på ridskola i tjugo år. Men jag tycker nog ändå att mitt ”examensprov” gick hyfsat 🙂 Jag lärde mig väldigt mycket på köpet och jag har noterat en del saker som jag kommer att tänka till lite extra kring nästa gång jag ska ut och berätta – alltid utvecklas! Oj så roligt det är!

Det som är under planering just nu är alltså en ridlärarfortbildning på sal där jag får längre tid på mig och där deltagarna också hinner få möjlighet att diskutera och reflektera mellan mina föreläsningsrubriker. En uppföljning till detta kommer också eventuellt att bli ett studiebesök på min egen ridskola i vår. Spännande!

Stort TACK till Södermanlands Ridsportförbund, Västmanlands Ridsportförbund och Sisu o VIF för att ni tror på mig och Ridskolepedagogik!

sörmlands-d
Bild från Södermanlands- och Västmanlands Ridsportförbund.

Idag har vi äran att bjuda in Björkviks Ponnyridskolas och Ridskolepedagogiks Maria Falck till våra ridskolechefer! Maria berättar om hennes framgångskoncept inom ridskolepedagogik, ger inspirerande tips.

Södermanlands Ridsportförbund, Västmanlands Ridsportförbund

 

sisu
Bildkollage från Sisu Västmanland.

Färgglada tyglar, koner, att göra en häst, visa med leksakshästar… Maria Falck från Björkviks Ponnyridskola inspirerar idag ridskolechefer med pedagogik i ridskolepraktik. Att möta barn, varje människa, där hen är. Idrotten är till för vem, vad, hur och varför. Intet nytt. Men heller inget vi kan strunta i. Tänk, utvecklas eller,,, dö ut. Följ www.ridskolepedagogik.com. Helt nu 

Sisu Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund