Mot nya möjligheter!

Detta inlägg är av mer personlig karaktär. Jag tänkte berätta lite om hur jag, min familj och min personal på Björkviks Ponnyridskola har spenderat sommaren!

I början av juni blev jag och min familj ägare till en egen gård. Äntligen! Efter tolv års ridskoleverksamhet på hyrd anläggning hade vi verkligen längtat efter ett alldeles eget ställe. Vi är mycket fästa vid vår hemort och det är väldigt sällan några gårdar till salu häromkring. Att just vi lyckades köpa just denna plats på jorden är ren och skär lycka!

smedjebol1.jpg

Vi har alltid trivts fantastiskt bra på den anläggning vi hyrt, men så som alltid i hyresrätter så var ju möjligheterna att utveckla verksamheten begränsade. Vi hade en ridbana och vi hade ett stall med femton boxar som vi definitivt varit på väg att växa ur länge. Parkeringen började bli alldeles för liten och drömmen om ridhuset var i princip omöjlig på någon annans mark. Verksamheten har växt väldigt mycket de senaste åren och vi vill ju så gärna kunna möta efterfrågan på just denna typ av ridskola; Fokus på barn och med tydlig pedagogisk profil.

Nu har enorma möjligheter öppnat sig för oss! Det är förstås en hel massa jobb. Gården vi köpt har inte varit någon hästgård tidigare, i ladugården har det bott tjurar. Ibland undrar vi vad vi gett oss in på, men vi är sanna entreprenörer och visionärer så vi håller siktet långt fram och jobbar på mot ett fantastiskt mål!

smedjebol2.jpg

Tiden är inte heller riktigt rimligt beräknad, vi gjorde sommaren med ridläger i princip varje vecka till och med vecka 32 på vår förra anläggning, vi har skjutit upp höstterminsstarten till vecka 36. Däremellan är vi nu och vi arbetar febrilt med att få i alla fall grunderna på plats. En ridbana är nästan klar, en lösdrift är klar samt ett stall med åtta boxar är klart inom några veckor. Vi klarar absolut att dra igång verksamheten enligt plan, men finliret ligger lite på efterkälken.

smedjebol5.jpg

Finliret ja! Vilka planer jag har för det, ni kan ju ana! I tolv år har jag arbetat med att förbättra, förnya och förfina det pedagogiska perspektivet av ridskoleverksamhet. Jag har använt bilder och färger och tydliggörande pedagogik, så långt det har varit möjligt på den hyrda anläggningen. Nu har jag – nästan – fria händer att sätta upp det helt från grunden här. Tanken på det gör mig närapå euforisk!

Lite stressad känner jag mig dock ibland just nu, eftersom jag allra helst skulle vilja att det skulle stå helt klart redan till terminens start. Men jag hoppas och tror att våra kunder och elever har förståelse för att vi har jobbat mot en närapå orimlig tidsplan och att det kommer att ske stora saker fortsatt här under hösten som går inte bara i byggandets utan även pedagogikens tecken.

smedjebol6.jpg

Jag tänker att det verkligen är till stor fördel att vi arbetat med detta i så många år. Vi har provat, utveckla och befäst. Grundplanen är liksom redan klar för hur vi vill att det ska fungera här. Byggnadsmässigt står vi inför utöver ovan nämnda delar också inför att så småningom bygga stall för 25 ponnyer, ridhus, lägerboende samt café och matsal. Ur det pedagogiska perspektivet är mitt absoluta mål att denna anläggning skall fungera som uppvisningsskick för just pedagogik i ridskolemiljö.

Så, framöver när vi kommit i ordning är tanken att vi utöver befintlig ridskoleverksamhet också ska använda anläggningen och verksamheten i externt syfte; Det vill säga – här ska vi kunna hålla kurser, konferenser och utbildningar i ämnet ridskolepedagogik. Här vill vi kunna visa er allt det här jag skriver och pratar om också i praktiken. För inspiration, kunskap och glädje. Våra dörrar ska stå öppna i pedagogikens tecken. För en pedagogisk ridskola!

Vilken lycka!

smedjebol3.jpg

smedjebol4.jpg

Vad har du för tankar om detta?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.