INTRODUKTION TILL RIDSKOLEPEDAGOGIK

Introduktion till ridskolepedagogik är ett ”smakprov” på kopplingen mellan utbildningsvetenskap  och ridlärarpraktik. Detta tillfälle är till för ridlärare, ridledare och andra som arbetar med rid- och teoriundervisning på ridskola. I fokus står konceptet ridskolepedagogik och hur det kan lyfta den pedagogiska utbildningen på ridskolan.
Tid: ca 2 h i lektionssal. Utmärkt som aktivitet för personalen på din ridskola!

Utbildning är under utveckling i vårt samhälle. Kunskap är coolt och kunskapsöverföringens nycklar är en högst aktuell diskussion på många av samhällets arenor. Vi på ridskolan – en av landets största fritidsaktiviteter – behöver hålla oss uppdaterade. Vi vill att ridskolans undervisning ska vara tillgänglig för alla – hela livet. Framtidens ridskola är vårt ansvar!

Vilken pedagogisk grundsyn vill er ridskola stå för? Hur ser ni på människor, kunskap och utbildning? Är ni nyfikna på hur utbildning och lärande ser ut i samhället idag och hur ni kan plocka de bästa bitarna till ridskolan? Funderar ni på hur ni skulle kunna göra er verksamhet både pedagogiskt anpassad och pedagogiskt tillgänglig för en bredare målgrupp? Om svaret på dessa frågor är JA så kommer jag gärna till er ridskola och berättar mer!

sterk
Stora Ekeby Ridskola gillar Ridskolepedagogik!

Introduktion till ridskolepedagogik är en komprimerad version av Pedagogisk Ridskoleverksamhet

46.ridskolepedagogik


Ridskolepedagogik står för utbildning, utveckling och skriftligt material med inriktning pedagogik i ridskolemiljö. Syftet med Ridskolepedagogik är att skapa klarhet kring utbildningsvetenskapliga teorier och begrepp samt visa på dess konkreta användbarhet i praktiken på ridskolan. Denna föreläsning är en en viktig byggsten – och en komprimerad introduktion till hela konceptet!
Vill du veta mer?
Kontakta mig gärna på maria@bjorkviksponnyridskola.se