Föreläsningar och kurser

Studera Ridskolepedagogik i höst – eller kanske redan nu?

I min ambition att bidra med lärande och utveckling till oss alla som verkar som lärare och ledare inom ridskole-/hästverksamhet-branschen håller jag på att skapa en egen ’kursportal’ här på min hemsida.

Jag reser fortfarande då och då ut i landet och håller föreläsningar och utbildningar, men min tid till detta är numera lite begränsad. Jag arbetar som ridlärare och har även fortsatt att studera en kompletterande ’kärna’ till att bli behörig gymnasielärare i pedagogik och sociologi. Dessa båda spår är mina främsta fokus under de kommande två åren.

Däremot vill jag inte sluta med att bidra till lärande och utveckling av ridskole/hästbranschen, för jag vet att det behövs och att vi tillsammans här har satt igång något väldigt bra! Så därför har jag satt ihop ett litet häfte med möjligheter till ridskolepedagogikutbildning under hösten. Allt som beskrivs däri finns inte på plats på hemsidan ännu – men det kommer!

Och jag tänker att det mesta som tidigare fanns som enbart fysiska träffar så småningom ska kunna tillägnas via datorn, både ’live’ och som självstudier – det i sig bidrar till den tillgänglighet som så ofta är mitt fokus. Även om det förstås också är väldigt roligt och mycket värdefullt att ses på riktigt också!

 

Här kan du ladda ned utbildningshäftet:

Ridskolepedagogik 2021

De utbildningar du kan starta redan idag är:

  • Introduktion till ridskolepedagogik (2 h)
  • Introduktion till ridlektionsmodellen (45 min)
  • Tillgängligt lärande i ridskolan (4 h)
  • Ridlektionsmodellen T1 (termin 1)
  • Yngre barn på ridskola 1, fördjupningskurs (10 veckor)

Betalningsalternativet PayPal kan bytas ut mot swish eller faktura – maila mig så löser vi det! Jag har förstås också ständiga planer på nya föreläsningar, utbildningar och kurser – och till detta utgör mina egna studier en väldigt fin inspiration, så håll utkik!

Till hösten är jag inbokad på en heldag för Skåne Ridsportförbund där vi ska ägna oss åt tillgängligt lärande samt ridlektionsmodellen i teori och praktik. Jag har också tackat ja till ett återkommande uppdrag på Ridskolan Strömsholm under blocket ’barn och ungdom’ – där kommer jag i höst att lägga fokus på didaktiken, det tillgängliga lärandet och de yngre barnen.

Ni var många som hängde med i mina sociala medier under förra veckan där jag berättade om hur jag arbetar med de yngre barnens ridlägerverksamhet – superkul att få bjuda in er i min vardag! Min plan är att också skriva ett blogginlägg om den veckan inom kort. Jag vill också tipsa om att ett liknande upplägg kommer omkring vecka 31 och 32 då jag har de äldre ungdomarna på plats – och fokus ligger på att analysera och reflektera över sin ridning utan att (ned)värdera sig själv eller sin häst. Lärorikt och givande för alla!

Tills dess – ha fina sommarveckor!

Hälsningar Maria

Vad har du för tankar om detta?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.