Upplever du ridlärare på ridskola att det visserligen är lätt att hitta ridövningar, men svårt att hitta sådana som riktigt fungerar på alla nivåer?

Att bara se en skiss och ett allmänt genomförande säger inte så mycket om hur du kan använda och bygga upp en övning successivt så att det blir en ridlektion på olika ridskolenivåer – med ett tydligt fokus på lärande. 

Skulle du vilja vakna upp den 1 januari 2020 med en färdig terminsplan i din hand? Skulle du sedan vilja bli serverad en detaljerad presentation av varje ridövning inkluderat pedagogiskt upplägg varje vecka under 25 (!) terminsveckor framöver? Allt enligt RIDLEKTIONSMODELLEN. En veckoplan som ser ut ungefär så här:

Då kan detta vara något för dig!

På Ridskolepedagogiks Facebooksida kommer det – om intresse finns – inom kort att skapas en sluten grupp till detta. Arbetsnamnet på gruppen är; Veckans Övning enligt RIDLEKTIONSMODELLEN.

  • Tillgång till gruppen får du genom att bli “prenumerant” till en summa av 100 kr/månad (ingen bindningstid).
  • Det innebär att du betalar i snitt 20-25 kr för varje ridövning som du varje torsdag får i format enligt ovan exempel. Spara då ner den till din dator!
  • Gruppen ger dig också möjlighet att diskutera dessa övningar med andra ridlärarkollegor runt om i landet.
  • Jag finns också då och då i gruppen för att svara på frågor, men tanken är att min huvudsakliga uppgift är att serva er med övningar och förslag på pedagogiskt upplägg – och att diskussionen i första hand sker mellan er deltagare. 

Detta kommer om intresse finns att genomföras på prov VT 2020, under 25 veckor.

Ett första insläpp kommer att ske i slutet av december. Därefter stängs gruppen för nya insläpp under ett par månader. Nästa möjliga  insläpp sker i början av mars. Då ligger terminsplanen kvar, men de tidigare övningarna är då borta. Ytterligare ett insläpp sker i början av maj enligt samma premisser.

Du betalar din prenumeration med swish och varje ny månad stämmer jag av inkomna swish mot de deltagare som för tillfället finns i gruppen och 1/3 samt 1/5 även mot de som står på ansökningslistan till insläpp. Det är på det viset mycket enkelt att avsluta din prenumeration; du avstår helt enkelt att betala inför kommande månad och du plockas då bort ur gruppen. 

Mer information kommer inom kort!