OM MARIA

Mest av allt är jag en liten ponnytjej!

Men åren går! Som 39-åring har jag nu arbetat som ridlärare i tjugo år och drivit egen ridskola i fjorton. Min hästutbildning består av:

  • ”Högre Häst”Vretaskolan (2001/2002 – en ettårig eftergymnasial utbildning där hästskötarexamen och ridledarexamen ingick)
  • Dåvarande BRIK (Biträdande ridinstruktörskurs – idag motsvarande SRL 1) 2004 på Ridskolan Strömsholm
  • Pedagogik och Ledarskap (del av SRL 2) 2004 också på RS.

Mina akademiska meriter. I korthet ser de ut så här:

  • En fil. kand i pedagogik (LiU, 180 hp).
  • En fil. magister i pedagogiskt arbete (LiU, 120 hp).
  • Sociologi (MiUn, 90 hp).
  • Läser just nu en kompletterande utbildning till (gymnasie-) ämneslärare i pedagogik och sociologi (LiU, 90 hp).
  • … och utöver det ett antal extra kurser i bland annat specialpedagogik.

Jag är stolt grundare av och verksamhetsledare för Björkviks Ponnyridskola AB Vann 2017 LRF och Länsförsäkringars stipendie Ung Växtkraft med motiveringen:

Maria med sin verksamhet gör stor skillnad för barn och ungdomar i Björkvik med omnejd. Maria är beviset på att man kan förverkliga och leva sina drömmar.

En av dessa drömmar har alltid varit att i någon form föra den högre utbildningsvetenskapliga utbildningen tillbaka till där det hela började – ridskolan. Det har dock inte bara varit en dröm, snarare en stark drivkraft eller kall! Jag är särskilt inriktad mot ridskoleverksamhet för yngre barn, vilket också är inriktningen för mina examensarbeten inom masterprogrammet. Tillgängliga lärmiljöer och en ridskola där så många som möjligt ges förutsättningar och möjligheter att delta på sina villkor är också en av mina hjärtefrågor.

Från och med 2018 är jag grundare av utbildningskonceptet ridskolepedagogik vilket nu också ingår i mitt AB. I korthet innebär detta att det arbetssätt jag utvecklat lokalt nu också får förmånen att spridas regionalt och nationellt. Jag kan med hjälp av min kombinerade kompetens av teoretisk utbildningsvetenskap och praktisk ridskoledrift erbjuda en unik möjlighet till utbildning och utveckling av pedagogiskt arbete i er ridskolemiljö. Kombinationen i denna form är helt ny och  jag är övertygad om att det kommer att vara en viktig del av framtidens ridskola – häng med från början du också, för en traditionell ridskola med forskningsaktuell utbildningsvetenskaplig förankring!

Tveka inte att höra av dig om du blir nyfiken och vill veta mer!

Du är alltid varmt välkommen att ta del av mina tankar i bloggform

Vad roligt att du hittat hit!

Maria Falck

maria@bjorkviksponnyridskola.se