INTRODUKTION TILL RIDSKOLEPEDAGOGIK

Introduktion till ridskolepedagogik är ett “smakprov” på kopplingen mellan utbildningsvetenskap  och ridlärarpraktik. Detta tillfälle är till för ridlärare, ridledare och andra som arbetar med rid- och teoriundervisning på ridskola. I fokus står konceptet ridskolepedagogik och hur det kan lyfta den pedagogiska utbildningen på ridskolan.
Tid: ca 3-4 h i lektionssal. Utmärkt som aktivitet för personalen på din ridskola!

Utbildning är under utveckling i vårt samhälle och kunskapsöverföringens nycklar är en högst aktuell diskussion på många av samhällets arenor. Vi på ridskolan behöver hålla oss uppdaterade. Vi vill att ridskolans undervisning ska vara tillgänglig för alla – hela livet. Framtidens ridskola är vårt ansvar!

Vilken pedagogisk grundsyn vill er ridskola stå för? Hur ser ni på människor, kunskap och utbildning? Vilken barnsyn har ni? Är ni nyfikna på hur utbildning och lärande ser ut i samhället idag och hur ni kan plocka de bästa bitarna till ridskolan? Funderar ni på hur ni skulle kunna göra er ridskola ännu mer pedagogiskt anpassad och pedagogiskt tillgänglig – med särskild inriktning mot barnverksamheten? Om svaret på dessa frågor är JA så kommer jag gärna till er ridskola och berättar mer!

Beroende av era förkunskaper kan utbildningen röra sig mer åt det vetenskapliga hållet, eller om ni så önskar mer åt det praktiska och verksamhetsnära. Föreläsning varvas med enskilda övningar, diskussioner i personalgruppen och arbete med arbetsblad. Ni får också tips på vad ni kan fortsätta att arbeta med tillsammans.

När grunden är lagd och om ni vill ha mer, kan vi lägga upp en plan för fortsatta träffar. Dels för uppföljning av ert arbete och dels också träffar med särskilt fokus på den inriktning ni önskar extra av.

sterk
Stora Ekeby Ridskola är en av de ridskolor som haft denna personalfortbildning.

Introduktion till ridskolepedagogik är en komprimerad version av Pedagogisk Ridskoleverksamhet

46.ridskolepedagogik


Ridskolepedagogik står för utbildningsvetenskap i ridskolemiljö. Denna föreläsning är en en viktig byggsten – och en komprimerad introduktion till hela konceptet!
Vill du veta mer?
Kontakta mig gärna på maria@bjorkviksponnyridskola.se
%d bloggare gillar detta: