RIDSKOLEPEDAGOGIK

… står för utbildningsvetenskap i ridskolemiljö. Syftet med konceptet ridskolepedagogik är att komplettera ridskolans beprövade erfarenhet med en utbildningsvetenskaplig grund, och därigenom bidra till att bygga en modern ridskolemodell. I meny ovan kan du välja vad du vill läsa om!

Ridskolepedagogik finns också på Facebook och Instagram. Tveka inte att höra av dig om du blir nyfiken och vill veta mer! 

13.ridskolepedagogik

© Maria Falck


“Den moderna ridskolan ska förmedla traditionell häst- och ridkunskap med utbildningsvetenskaplig förankring. Med omtanke, förståelse och lika stor kunskap om människor som om hästar. En ridskola ska vara platsen där drömmar slår in, där individer växer och där våra elevers viktigaste lärdom är att de kan och är värda att lyckas!”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2019 börjar att ta form och datum kommer att fyllas på. Är din ridskola, ridklubb, distrikt eller skola intresserad av en föreläsning eller en utbildningsdag i ridskolepedagogikens tecken – varmt välkommen att kontakta mig! Jag undervisar ibland både på hippologprogrammet och SRL (Strömsholm) samt bedriver interna utbildningstillfällen på olika ridskolor.

 

Planerade utbildningar på distriktsnivå 2019

14/2 Dalarnas Ridsportförbund: Pedagogisk Ridskola (heldag)

9/5 Smålands Ridsportförbund: Pedagogisk Ridskola (heldag)

9/9 Örebro Läns Ridsportförbund: Pedagogisk Ridskola (heldag)

20/9 Skåne Ridsportförbund: Pedagogisk Ridskola (heldag)

7/10 Gävleborgs Ridsportförbund: Pedagogisk Ridskola (heldag)

8/10 Nordmalings ridklubb med omnejd: Pedagogisk Ridskola (heldag)

6-7/11 Norrbottens Ridsportförbund (2 dagar). Dag 1: Ridskolepedagogik i fokus (översikt). Dag 2: Fördjupning: Yngre barn på ridskola, Tillgänglig Ridskola och Ridlektionsmodellen.

Planerade föreläsningar på ridlärarutbildningar 2019

26/2 Hippologprogrammet, Ridskolan Strömsholm: Yngre barn på ridskola (halvdag)

10/10 SRL 2, Ridskolan Strömsholm: Ridskolepedagogik